At last! It’s here!

På fredag skjer det altså. Utstillingsåpning, men også bok og plate.

For oss som er involvert i utstillingsarbeidet betyr dette også siste innspurt, (kontrollert) kaos og økt stress. Som et relativt moralsk menneske vil også jeg prøve å dedikere mest mulig av tida til å hjelpe med å få utstillinga opp, framfor å rote meg bort i digresjoner på bloggen. Det vil derfor sannsynligvis ikke komme flere blogginnlegg før utstillingen er oppe for å leve sitt eget liv utenfor vår kontroll. Bloggens skjebne er også usikker. Den vil nok stå igjen som dokumentasjon på arbeidet med Supersonic Scientists, men muligens også brukes til å kunngjøre oppdateringer av utstillingas formidlingsprogram og til dokumentasjon av events og lignende. I alle fall, her kommer en siste bolk med nerding!

Fasiten på quizen og vinnerne er nå offentliggjort. Gratulerer til vinnerne! Som sagt var ingen av de 433 deltakerne i nærheten av full score. Personen som tok førstepremien klarte 10 av de 15 korrekte låtene. Det er fristende å se nærmere på besvarelsene for å trekke noen slutninger ut av disse. Ved å utelukkende gjennomgå navn og mailadresser kan vi nok konkludere med at det var flest besvarelser fra Norge, men også at rundt 200 besvarelser kom fra utenfor landets grenser. Det er vanskelig å lage statistikk med tanke på antall menn/kvinner som deltok, men et raskt overblikk avslører at det uten tvil er en skjev fordeling mellom kjønnene…

diagram

Ut fra denne grafen som viser forholdet mellom antall besvarelser og antall korrekte svar, ser vi at over halvparten av deltakerne endte på mellom 4 og 6 riktige, og at det var langt flere som endte opp med 0 eller 1 riktige enn folk som til sammen fikk 10, 9 eller 8. Median og typetall er begge 5, altså en tredjedel korrekt. Går vi inn i materien og ser på de faktiske forslagene til låter er det som først og fremst slår meg den enorme spredningen og spennet blant låtene som ble foreslått.

Ved å først undersøke de siste ordinære studioutgivelsene Behind The Sun, Still Life With Eggplant og Heavy Metal Fruit kan vi nemlig slå fast at hver eneste enkeltlåt fra disse albumene er av noen blitt foreslått som verdig for den kommende antologien. Dette gjelder faktisk generelt, og nærmest hvert eneste spor fra hvert eneste representerte album hadde sine tilhengere. Vi må faktisk helt tilbake til Trust Us fra 1998 for å finne ei låt som er utelatt av bidragsyterne til quizen, og hvor Trygve Seims lille fløytestubb ”Siddardthino” ikke er representert blant de innsendte forslagene. Bortsett fra denne er det kun ”Sungravy” fra Timothy’s Monster og uforståelig nok ”Tuesday Morning” fra Demon Box som ikke er blitt foreslått for antologien.

love cult blogg

Å lage en slik antologi over Motorpsycho betyr dermed garantert at noen av fansens favorittlåter ikke vil bli representert. Nå handlet denne quizen riktignok om gjetning av hvilke låter bandet ville velge, og ikke egne favoritter. Som tidligere etterlyst utallige ganger er det imidlertid fortsatt mulig å lage en slik favorittliste for bruk i utstillinga. Send lista til supersonicscientists@rockipedia.no, eller enda enklere: legg inn spilleliste fra WiMP/TIDAL her:

http://supersonicscientists.rockheim.no/en/playlists/

 

huldra_21164
Bent Sæther, Ungdommens Hus i Steinkjer 5/4-1991. Bildet er sannsynligvis tatt av en ukjent yngling i fotogruppa på ungdomshuset.

Når jeg nå skal avslutte denne fasen av bloggen vil jeg nevne at det var flere tekster og ideer det ikke ble noe av. En av de mer outrerte handlet om jakten på en moped. Som vi har avslørt vil utstillingen delvis fokusere på plata Trust Us, og låta ”Psychonaut” vil ha en spesiell plass. Et startpunkt for utstillingsarbeidet hadde utgangspunkt i bandets masterbånd, og på masterbåndene fra Trust Us har denne låta ennå ikke fått tittelen ”Psychonaut”, men ”Corvette”.

Teksten tar utgangspunkt i et faktisk fotografi av en sekstenårig Hans Magnus Ryan på sin Tempo Corvette med flagrende hår. Tekstforfatter Sæther forestiller seg lykken og frihetsfølelsen. På moped. Snart ferdig med ungdomsskolen. På toppen av verden. Livet har man foran seg, alle muligheter er åpne.

Teksten jeg hadde planlagt for bloggen var en detektivhistorie for de aller mest nerdete, og skulle handle om jakten på den faktiske Corvetten og fotografiet som inspirerte sangteksten, samt Ryans oppvekst som rebell i en småby i Norge på 1980-tallet. På tross av å få servert en rekke hysterisk morsomme historier, førte dette til slutt til lite. Jeg vil takke bandet, samt tidligere mopedeier Jim Aasegg for historier, og ellers Trude Hiller i Steinkjer-Avisa samt Roar Eriksen og andre som prøvde å hjelpe meg med å løse uløselige gåter og med en tekst som aldri ble skrevet.

Skjermbilde 2015-10-12 13.16.19
Faksimile Steinkjer-Avisa 9/4-1991. Ukjent fotograf og skribent.

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Meta

Morten Haugdahl Written by: