Little Lucid Moments

Wie gehts?

Det har vært svært bra respons på quizen med godt over trehundre besvarelser så langt. Siste frist for å sende inn forslag er 1. oktober. Dataansvarlig har ikke fått sett på svarene ennå, og sitter heller ikke på fasiten. På fredag skal vi hive oss rundt, og vinnere vil bli annonsert så raskt som mulig. I mellomtida vil jeg nok en gang oppfordre dere å sende inn spillelister. http://supersonicscientists.rockheim.no/en/playlists/ Belønningen er representasjon og muligheten til å påvirke hvordan publikum vil oppleve utstillingen.

Innkjøp og donasjoner registreres. Uta Freia Beer fotograferer.
Innkjøp og donasjoner registreres. Uta Freia Beer fotograferer. (Og Audun fotograferer fotograferinga)

Det nærmer seg utstillingsåpning og det er allerede avslørt at Trondheim Bassorkester vil spille Motorpsycho-låter. Trondheim Bassorkester består av studenter ved Institutt for musikk og er ledet av Michael Duch. Det blir mye kontrabass, og ved å se på låtutvalget er min personlige antagelse at orkesteret også blir supplert med klokkespill og gjestestemmer. Vi har også andre ting på gang for å gjøre åpningskvelden til en minneverdig affære, så kjøp billett her. Åpningsfesten etterfølges av tre (utsolgte) konserter hvor Motorpsycho skal presentere Demon Box i en live-setting.

Selv om Rockheim er et museum med nasjonalt oppdrag må vi likevel forholde oss til stramme budsjettrammer. Gode arrangementer og arbeidskrevende formidlingsideer er ikke nødvendigvis lønnsomme. Vi skal likevel klare å snekre sammen et godt program gjennom hele utstillingsperioden fram til den skal tas ned i slutten av april. I formidlingsprogrammet vil vi sette opp flere spesialomvisninger i utstillinga med kurator Synnøve Engevik. Vi prøver også å koble institusjonens allerede innarbeidede konsepter som Rockheimkunnskap, Musikkforedraget og Instrumentkunnskap opp mot utstillingen. Ikke alt er klart ennå, men her er i alle fall én instrumentkunnskap spikret og vil bli avholdt i november. Det skal denne gangen handle om theremin. Artist og produsent Helge Sten og Ringve Museums Lars Erik Melhus, som også er en av grunnleggerne av Trondheim Thereminorkester, skal gjøre oss klokere gjennom blant annet samtale, dosering og demonstrasjon.

therIMG_6659
Big Briar 91b fra Rockheims samling produsert av Moog tidlig nittitall og tidligere brukt av Helge Sten. I Motorpsycho-sammenheng kan du for eksempel høre akkurat dette instrumentet på Taifun fra Trust Us (1998) (Iphone-foto: Bjørnar)

Andre arrangementer vil bli annonsert i god tid både på Rockheims hjemmeside og Facebook. Over nyttår håper vi dessuten å få på plass et større seminar om samling hvor vi også vil ta for oss Motorpsycho i et samlerperspektiv. Som vi har vært inne på tidligere har bandet en enorm platekatalog og en rekke utgivelser, mens bandet selv har framstått som platesamlere i intervjuer. Seminaret vil i så måte handle om privatsamleren, samtidig som at samling og samlingsforvaltning jo også er en av de store oppgavene institusjoner som Nasjonalbiblioteket og et nasjonalt museum som Rockheim beskjeftiger seg med.

Et mer småcorny formidlingsgrep kan bli en realitet allerede lørdag 17. oktober. Klokka 14 er det nemlig mulig å møte utenfor Rockheim for å ta del i en byvandring på Trondheims østside hvor viktige geografiske spots i Motorpsychos historie vil bli avdekket og diskutert.

Ellers skrider arbeidet med utstilling fram, og det meste er på stell. Forrige utstilling er pakket ned, og rommet er ordnet og malt og klart for bygging av Supersonic Scientists.

Temperaturer og luftfuktighet i utstillingslokalene blir behørig overvåket og registrert slik at også de utstilte gjenstandene skal få det best mulig i utstillingsperioden.
Temperaturer og luftfuktighet i utstillingslokalene blir behørig overvåket og registrert slik at også de utstilte gjenstandene skal få det best mulig i utstillingsperioden.

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Meta

Morten Haugdahl Written by: